fredag 25 februari 2011

Autopilot beställd!

Valet föll på en TMQ AP47. Förhoppningsvis dimper det ner ett paket nästa fredag. Nu återstår bara att beställa hydraulslangar också sen är det dags för montering när det blir lite vårvärme ute. Tack till Bälinge och Gesse för bra support!

lördag 19 februari 2011

Lite bilder från dagens iskalla fiske!

Kallt men trevligt, så kan man sammanfatta förmiddagen. Fisket var ingen höjdare med endast en gädda upp över isen idag. En lång sak på 110cm men endast 6,4kg och stort huvud. Gäddan högg på Raimos don och Jonas gäst Steve ifrån England fick drilla. Hade det inte varit för den långväga gästen så hade det knappast blivit nåt fiske idag när termometern visade -26 imorse. Trevligtn sällskap och en värmande brasa gjorde det dock till en fin förmiddag på isen. Tack Jonas och Raimo, ser fram emot några fler vändor innan isen försvinner och då med lite högre temp.

fredag 18 februari 2011

Ismete imorgon på förmiddagen!

Tillsammans med Team Big Snipers (gäddkungarna). Ser fram emot att komma ut på isen igen. Häng med på bloggen!

söndag 13 februari 2011

Hydraulstyrning ska installeras i båten!

Ny styrning har inhandlats idag till båten. Tanken är att den ska kompletteras med en autopilot också. Har fiskat i många år utan dessa hjälpmedel och ibland har man både fått drilla fisk, styra båten, håva själv m.m. Hoppas ha allt klart innan singöfisket. Det är ju inte så länge kvar nu.

fredag 4 februari 2011

Tillverkning av ismetevippor!



Gjorde en annan variant på vippa ikväll. Kul att testa lite olika varianter och kanske hitta någon favorit till gösmetet. Funkar inte denna så får man kanske prova den som tipsas om i nya numret av fiskefeber. En klart intressant vippa med lite annat tänk.

onsdag 2 februari 2011

Enkät avslutad!


Ja då var undersökningen om vilka trollingskedar ni föredrar avslutad. Alla skedar på marknaden fick inte plats av naturliga skäl så det fick bli en kategori med övriga skedar också. 57 personer har röstat och Ismo magnum fick som väntat flest röster (24st). Norther king mag som också är en mycket populär sked föredrog (14st). Övriga skedar fick (18st) röster. Lite förvånande ändå att Pirat bara fick (1st) röst men kanske beror det på att många inte vet att den skeden även heter silver streak, grizzly spoon, slät trophy spoon, fiskeshopen spoon m.m. och kanske finns din favorit bland dessa men det är alltså samma sked med många namn. Tack till alla er som röstat!